AAA

POLITIKA | 08.12.2021 16:45 > 08.12 16:49

Vlada povlači Zakon o eksproprijaciji iz procedure, predložene izmene Zakona o referendumu

Vlada Srbije donela je danas odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini vratio na odlučivanje predsednik države Aleksandar Vučić.

Kako je saopšteno iz Vlade, napraviće analizu da li su neophodne izmene i dopune Zakona o eksproprijaciji i, ukoliko se konstatuje da je Zakon nužno promeniti učiniće to uz široku javnu debatu u koju će biti uključena stručna javnost, strukovna udruženja, predstavnici privrede i civilno društvo.

Na današnjoj sednici je predloženo Narodnoj skupštini da izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima koji se odnose na overu potpisa, predstavnike ovlašćenog predlagača u organu za sprovodjenje referenduma i na rok za ponovno raspisivanje referenduma.
U predlogu Vlade, ukida se taksa za overu potpisa, omogućava se da predstavnici ovlašćenih predlagača budu deo organa za sprovodjenje referenduma.

Prema predlogu neće biti moguće raspisati referendum o istom pitanju u roku kraćem od četiri godine, kao i da Skupština Srbije u roku od četiri godine neće moći da donese odluku drugačiju od one koja je potvrdjena na referendumu. //


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.