AAA

POLITIKA | 09.12.2021 09:40 > 09.12 09:55

Oslobodjenje: Nastaviti sa protestima, Vučiću se ne može verovati

Pokret Oslobodjenje čestitao je danas narodu Srbije na najavljenim povlačenjima zakona o eksproprijaciji i izmenama zakona o referendumu, ali i uputio poziv da se ne odustaje od daljih protesta, uz napomenu da predsedniku države Aleksandru Vučiću "ne treba verovati".

"Ovo je samo početak. Protest treba nastavi sve dok se ne donese trajna zabrana eksploatacije litijuma u Srbiji i dok Rio Tinto ne napusti našu zemlju", rekao je generalni sekretar tog pokreta Nikola Кosović, u pisanoj izjavi.
Kako je istakao, "to bi bila jedina prava pobeda".

"Vučiću ne treba verovati, ovo povlačenje zakona je tek taktički manevar. Već sutra će Srpska napredna stranka (SNS) naći novi način da sprovede šta su namerili", naveo je Кosović.

Prema njegovim rečima, Oslobodjenje podržava zahtev pokreta "Zaštitimo Jadar i Radjevinu", iz Loznice, da se protesti nastave dok se ne isposluje trajno ukidanje projekta "Jadar" i zabrana svih geoloških istraživanja.

On je rekao da je "uspeh protesta pokazao da se režim plaši gradjana na ulici" i napomenuo da bi se "tek nakon smene režima stekli uslovi za organizaciju slobodnih izbora".

"Od početka naš pokret tvrdi da pobedu nad ovim kriminalnim režimom nećemo steći na nameštenim i lažnim izborima, niti kroz okupirane institucije, već isključivo slogom i snagom naroda na ulici, kroz sve metode gradjanske neposlušnosti koje su nam na raspolaganju", rekao je Kosović.

Kako je naveo, "mi slobodne i poštene izbore nismo imali od 2012. godine i nećemo ih ni imati dok god je SNS na vlasti, mafija neće organizovati izbore koje može da izgubi".

"Režim je u defanzivi i gradjani sada ne bi trebalo da stanu. Postoji snaga da se protestuje dalje, prvo do odlaska Rio Tinta, a zatim i do smene kriminalnog režima Aleksandra Vučića. Naš pokret će se pridružiti daljim protestima", istakao je Кosović.   //

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.