AAA

POLITIKA | 12.01.2022 11:50 > 12.01 13:09

Vučić u Priboju: Završiće iza rešetaka svako ko bi da puca na džamije ili da kolje nečiju decu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će policajci iz Priboja koji su pevali pesme kojima se veliča zločin nad Bošnjacima u Srebrenici, biti "ne samo kažnjeni" već i premešteni iz tog višenacionalnog grada na jugozapadu Srbije.

Navodeći da u tom slučaju i tužilaštvo "radi svoj posao", Vučić je tokom razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave i verskih zajednica u Priboju upozorio da će svi koji bi da "pucaju na džamije, ubijaju, kolju nečiju decu" završiti iza rešetaka.
"Svako ko pomisli da može da ugrozi nečiji život ili kuću, nečiju džamiju ili crkvu, imaće posla sa državom koja će vrlo nemilosrdno da reaguje. Molim sve ljude da ne izazivaju državu i ne proveravaju snagu države", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da Bošnjaci "vekovima" žive sa Srbima u Priboju i okolini.

"Moramo da poštujemo muslimane, da poštujemo džamije kao što poštujemo naše manastire i crkve. Ovo je njihova zemlja jednako kao i naša. Ne postoji jači u ovoj državi, svi su jednaki pred zakonom zvao se neko Asmir ili Predrag", kazao je Vučić.

Najavio je i da će se raditi na tome da Bošnjaci budu više zastupljeni u organima reda u Priboju, navodeći da kao manjina moraju da se osećaju sigurno i bezbedno.


Nemam politički interes za posetu Priboju, treba izgraditi zemlju i zaposliti ljude

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Priboju da u taj grad "nije došao da dokazuje bilo kome bilo šta", kao i da zna da "nikada ništa neće dokazati šta god uradio", već da je došao da sasluša zahteve ljudi i izadje im u susret koliko je to moguće.

Vučić je prilikom razgovora sa Bošnjacima i Srbima, kao i sa predstavnicima verskih zajednica, rekao u vezi sa rasvetljavanjem zločina koji su počinjeni tokom 90-tih godina prošlog veka, da ne treba imati "višak gneva".

Vučić je rekao da "nema politički interes" za posetu Priboju, kao i da nije došao da razgovara sa stanovnicima te opštine da bi im "podilazio".

"Ako krenemo da isterujemo pravdu teško da ćemo da je isteramo ikada", rekao je Vučić i dodao da smatra da treba da se "izgradi zemlja i zaposle ljudi", a da je druga stvar "da nijednog sekunda ne ugrozimo mir".

Meštani Priboja su za predsednika Srbije imali pitanja oko slobode nošenja hidžaba, oko čega su žene koje su ih nosile, kako je navedeno, imale neprijatnosti, na šta je on odgovorio da će "raditi na tome" da se poštuju verska prava i slobode.

Iznet je i zahtev za izmenom Zakona o civilnim žrtvama rata, tako da bi i porodice Bošnjaka koji su pre 30 godina oteti u Sjeverinu bile prepoznate kao civilne žrtve, što podrazumeva i isplatu odštete.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.