AAA

POLITIKA | 17.01.2022 20:45 > 17.01 20:45

Jeremić: Vlast nema većinu, jedinstvo opozicije neophodno za pobedu

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su rezultati referenduma o promenama Ustava Srbije pokazali da "režim više nema većinu", a da je za opoziciju najvažnija pouka da mora ostati jedinstvena i da je neophodna efikasna kontrola svih biračkih mesta kako bi se sprečila kradja glasova.

"Jučerašnji referendum je prošao isključivo zato što se u unutrašnjosti Srbije kralo i šakom i kapom kako bi se nadoknadio gubitak glasova u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i drugim velikim gradovima, gde je režim izgubio. Mogli su da prebroje listiće za manje od pola sata, jer je to najjednostavnije glasanje samo 'da' i 'ne', a većali su šta im je činiti puna dva sata", rekao je Jeremić u Arandjelovcu, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.
On je rekao da je predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić rezultate saopštio iz centrale svoje stranke, što je kako je dodao, potpuno nenormalno, a to je učinio jer su tamo računali kako da kradjom nadoknade gubitak glasova u velikim gradovima.

"Siguran sam da je zanet tim poslom smeo s uma da je izašao pred kamere u sedištu SNS-a", dodao je Jeremić.

Kako je navedeno u saopštenju Narodne stranke, Jeremić je istakao da je jedinstvo opozicije uslov za pobedu i najčvršća garancija za uspeh na izborima zakazanim za 3. april.

"Složile su se sve okolnosti da dodje do promena, a jedini koji to mogu da spreče smo mi ako samo sebi napravimo štetu. Važno je da svi koji žele promene 3. aprila dišu kao jedan i rade kao jedan. Svi moramo biti zajedno. Jedinstvo iznad svega i ispred svega, iznad partijskih interesa i ličnih animoziteta. Niko ne sme da 'proda'", rekao je Jeremić.

"Na nama je istorijska odgovornost da Vučićevom režimu ne dozvolimo da udje u drugu deceniju brutalnog unakažavanja Srbije, a to možemo učiniti samo ako budemo jedinstveni u nastupu, kadri i odlučni da odbranimo glasove i volju naroda. Tamo gde budemo imali kontrolu, tamo će režim ostati u manjini, jer neće moći da krade", dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će "pobeda biti izvesnija u mestima u kojima će opozicija nastupiti u manje kolona".

Predsednik Narodne stranke je rekao da će se presudna bitka voditi u Beogradu i da "samo jedna matematika može da spreči pad SNS-a u glavnom gradu a to je da režim opoziciju dovoljno uspešno podeli tako da jedan broj opozicionih aktera ostane ispod cenzusa".

"Ako u Beogradu nastupimo zajedno, režim tu ne može da pobedi, nema te sile niti matematike koja može da im sačuva prestonicu. Kada budu shvatili da gube, pokušaće da kradu šakom i kapom, ali ako budemo spremni da branimo izbornu volju naroda, garantujem da režim pada u glavnom gradu", rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je referendum pokazao da je "režim ranjen i da i te kako može da izgubi izbore".

"Na referendumu su izgubili u najvećim gradovima i to nisu bili glasovi samo protiv promena Ustava, nego i protiv vlasti Vučića i SNS-a", rekao je Aleksić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Arandjelovac izabran je diplomirani inženjer gradjevinarstva Dejan Jovanović, navedeno je u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.