AAA

POLITIKA | 19.01.2022 12:40 > 19.01 14:44

Jovanović (NADA): Nezavisno pravosudje kada se oslabe političke stranke (VIDEO)

Kandidat koalicije NADA za predsednika Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da nezavisno pravosudje može da se postigne tek kada se oslabe političke stranke i smanji njihov uticaj.

"Samo onda kada budemo uspeli da oslabimo malo političke stranke u ovoj zemlji ćemo uspeti da smanjimo njihov uticaj na medije, na finansijske tokove, pa i na pravosudje. Najbolji način da imate nezavisno pravosudje je da smanjite uticaj političkih stranaka", kazao je Jovanović na konferenciji za novinare u prostorijama Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS).
Prema njegovim rečima, smanjivanje političkog uticaja je moguće promenom izbornog sistema što je glavni prioritet koalicije NADA.

On je kazao da referendum o ustavnim promenama u oblasti pravosudja, koji je održan u nedelju, ukazuje na "vrstu ozbiljne neozbiljnosti" od načina na koji je referendum organizovan i sproveden, pa do toga na koji način su saopšteni rezultati.

Jovanović je kazao da ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je normalno da on saopštava rezultate referenduma pre Republičke izborne komisije (RIK) jer stranka na čijem je čelu, kako je Vučić naveo, ima bolje softvere od RIK-a, "onda imamo veći problem nego što se nama čini".

On je naveo da su tokom glasanja na referendumu zabeležene brojne nepravilnosti, navodeći da odredjeni broj kontrolora koalicije NADA nije dobio rešenje izbornih komisija, navodeći i da "znaju" da je bilo problema sa zapisnicima.

CEO VIDEO MATERIJAl MOŽETE PREUZETI OVDE:


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.