AAA

POLITIKA | 21.01.2022 21:35 > 21.01 21:44

Vulin: Dobili smo informacije o kriminalnoj grupi koja planira atentat na Vučića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da su od Evropske policijske službe (Evropol) dobili informacije o postojanju kriminalne grupe koja za cilj ima atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i dodao da će policija učiniti sve da sačuva bezbednost predsednika države.

"Nakon što smo posredstvom Evropola, koristeći službene, zvanične vidove komunikacije izmedju policija dobili informaciju 14. januara pod oznakom 'hitno' od jedne zemlje članice Evropske unije (EU), Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je zvanično obavešteno o postojanju operativnih informacija o postojanju organizovane kriminalne grupe koja za cilj ima ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Vulin novinarima u Palati Srbija.
On je naveo da su pripadnici policije i predstavnici Evropola pokrenuli akciju otkrivanja identiteta svih pripadnika te organizacije i da su saznali da je na njenom čelu crnogorski državljanin Radoje Zvicer za kojim je Srbija već raspisala poternicu.

Vulin je rekao da će u okviru istrage biti utvrdjeno da li je Zvicer tu grupu okupio da bi ubili Vučića po sopstvenom nahodjenju ili je dobio naredjenje od "svog političkog šefa".

Najavio je da će policija o svakom saznanju do kojeg budu došli operativnim radom obaveštavati Tužilaštvo za organizovani kriminal.

"Ali isto tako u saradnji sa pripadnicima vojnoobaveštajnih struktura, učiniće sve da se naš ustavni poredak sačuva, da se svakodnevni stil života, mir i stabilnost sačuva, ali i da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića", rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.