AAA

POLITIKA | 21.01.2022 22:55 > 21.01 22:55

Brnabić: Obaveštenje dobijeno od Evropola, vreme atentata prva polovina februara

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je obaveštenje da se sprema atentat na presednika države Aleksandara Vučića dobijeno od Evropola, preko jedne članice Evropske unije, pod oznakom hitno 14. januara, sa vremenskim okvirom da je planiran za prvu polovinu februara.

"Naše službe rade na tome da nadjemo ta lica i sprečimo ubistvo. U toj informaciji je označen Radoje Zvicer, da on to ogranizuje. Da li je on na čelu te kriminalne grupe ne znam, i u to sumnjam i mislim da postoji neko ko je iznad njega a ko je i da li postoji, utvrdiće istraga", rekla je Brnabićeva za TV Prva, navodeći da je obaveštenje dobijeno u pisanoj formi.
Ona je rekla da je to samo jedno od takvih pretnji u nizu Vučiću, ali je ovo najozbilnije, potvrdjujući da mu je obezbedjenje pojačano.

"Ali to za mene ne znači ništa ako mi to ne sprečimo i ne uhvatimo te ljude ranije, ne sprečimo njihov ulazak u Srbiju ili njihove jatake u Srbiji, ja onda ne verujem ni u kakvo lično obzbedjenje. Zato što ako želite da ubijete nekog možete da ga ubijete. Dakle mi to moramo da sprečimo mnogo ranije", rekla je Brnabićeva, navodeći da pomažu strane službe.

Ona je rekla da su u toj kriminalnoj grupi ljudi iz regiona, iz članica EU, i drugih zemalja, podsetivši da za Zvicerom postoji poternica naših organa i da se sumnja da je na čelu kavačkog klana.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.