AAA

POLITIKA | 11.02.2022 10:55 > 11.02 11:21

Mariji Novaković vraćen stan u Prištini posle 23 godine uzurpacije

Šest dana nakon objavljene priče Glasa Amerike o Mariji Novaković, njenim zahtevima da se vrati u Prištinu i da joj se oslobodi uzurpirani stan, Agencija za uporedjivanje i verifikaciju imovine, obavestila je Marijinu zastupnicu Gordanu Djorić da može da preuzme ključeve stana, koji joj nije bio na raspolaganju od 1999. godine.

Marija Novaković je Glasu Amerike rekla da je Agencija obavestila da joj je stan oslobodjen i da ključeve može da preuzme u utorak 15. februara, poše Kossev.net.
"S obzirom na to da smo moja majka i ja ovlašćenje za preuzimanje ključeva ranije dali Gordani Đorić predsednici Udruženja Avenija koja nam sve vreme pomaže u vezi sa oslobadjanjem stana, ključeve u naše ime treba da preuzme ona. Medjutim, Gordana je trenutno u izolaciji zbog koronavirusa, tako da smo se s predstavnicima Agencije dogovorili da primopredaju ključeva izvršimo za desetak dana", kaže Novaković.

Zahtev za povratak u Prištinu jula 2021. podnela je Kancelariji za zajednice i povratak Opštine Priština, a dva meseca kasnije obratila se i Agenciji za uporedjivanje i verifikaciju imovine, sa zahtevom da se stan, koji je na ime njene majke Slavice Filipović Jeremić, oslobodi.

"Iz Kancelarije za povratak nisam dobila nikakav odgovor, medjutim sada je najvažnije da mi je stan oslobodjen. Ne znam u kakvom je stanju stan, ali se nadam i očekujem da će mi i Opština Priština i Ministarstvo za zajednice i povratak pomoći u adaptaciji ako bude bilo potrebe. Srećna sam što ću posle više od 20 godina moći da se vratim u svoj grad i svoj dom", rekla je za Glas Amerike Marija Novaković.

Direktor Agencije za verifikaciju i uporedjivanje imovine Naser Šalja odgovorio je u sredu 9. februara na pitanja koja je Agenciji u vezi sa ovim slučajem Glas Amerike uputio prvog februara.

"Agencija je u saradnji s kosovskom policijom u postupku dogovora o postupku iseljenja i vraćanja navedene imovine u posed Slavici Filipović-Jeremić", naveo je Šalja.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.