AAA

POLITIKA | 02.03.2022 16:55 > 02.03 17:09

PUPS: Milan Krkobabić definisao prioritete za izbore, 3P - penzije prate plate


PUPS u izbornoj kampanji Milan Krkobabić definisao je prioritete 3P, penzije prate plate, socijalna garantovana penzija, ne manja od 100 evra, garantni fond za strateške poljoprivredne proizvode i naseljavanje praznih kuća u selima Srbije. To možemo postići samo zajedno i zato smo mi u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i zato broj 1 Aleksandar Vučić zajedno možemo sve. Za Srbiju, uspravnu i jaku, saopštila je danas ta stranka. PUPS je predizbornu kampanju počeo u Čačku, gde je danas održan skup u sali Doma kulture.

Lider PUPS-a, Milan Krkobabić istakao je da će se u narednom periodu PUPS zalagati za četiri prioriteta.

"Nastojaćemo da penzije u punoj meri prate rast zarada u javnom sektoru i da udeo penzija u prosečnoj zaradi ne pada ispod 50 procenata, kao i da reformom penzijsko-invalidskog osiguranja postignemo nov, stimulativan sistem i konačno rešimo pitanje poljoprivrednih penzija", izjavio je Krkobabić.

Dodao je da je drugi prioritet uvodjenje socijalne-garantovane penzije kao specijalnog vida socijalnog davanja za ljude preko 65 godina starosti koji nisu ostvarili penziju, a nemaju ni druge izvore prihoda.

"Zalagaćemo se i za uvodjenje garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi garantovao cenu poljoprivrednicima, uvek kada tržišna cena tih proizvoda bude niža od garantovane. Nastavićemo i da popunjavamo prazne seoske kuće", rekao je Krkobabić.

Istakao je da je plan da se u sledećih pet godina 30.000 napuštenih kuća naseli, i to prvenstveno mladim ljudima.

"Za sve ovo potrebna nam je puna podrška gradjana, kao i podrška vodećeg koalicionog partnera SNS-a i nosioca liste Aleksandra Vučića", naveo je Krkobabić.

Predizbornom skupu u Čačku danas su prisustvovali u ime Srpske napredne stranke član predsedništva Krsto Janjušević, domaćin grada gradonačelnik Milun Todorović, u ime Srpske lige, koalicionog partnera PUPS-a, predsednik te stranke Aleksandar Djurdjev.

Skupu su se obratili pored lidera PUPS-a Milana Krkobabića, kandidat za narodnog poslanika i predsednik GO PUPS Čačka Ilo Mihajlovski, kandidat za narodnog poslanika i predsednik IO PUPS-a Hadži Milorad Stošić.

Skup je vodio i imao uvodno obraćanje kandidat za narodnog poslanika Stefan Krkobabić.

U ime SNS-a član predsedništva Krsto Janjušević naglasio je dugogodišnje poverenje i zajedničko delanje dveju stranaka na dobrobit svih gradjana Srbije.

"Penzioneri su bili i ostali dragocena i snažna podrška u nastojanju da Srbiju menjamo na bolje", rekao je on.

U ime Srpske Lige predsednik Aleksandar Djurdjev podsetio je da je Srpska liga snažno uz PUPS u borbi za nacionalno i državno dostojanstvo, ali i u borbi za preporod sela Srbije.

Predsednik GO PUPS Čačka Ilo Mihajlovski prisutnima se obratio rečima da su "penzioneri Čačka, poljoprivrednici i zadrugari uz Krkobabića i Vučića".

"PUPS ne odustaje od svoje misije! Stav da penzije prate plate je podržao i predsednik Vučić" izjavio je predsednik IO PUPS-a Hadži Milorad Stošić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.