AAA

POLITIKA | 21.03.2022 11:15 > 21.03 11:22

Rakić (DS): Zbog Vučićevog mitinga ugrožena bezbednost dece

Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić saopštila je da će 48 vaspitačica i pomoćnih radnika Predškolske ustanove "Čarolija" iz Vršca danas u podne morati da napusti svoja radna mesta kako bi prisustvovali otvaranju puta Opovo-Debeljača.

Rakić je agenciji Beta kazala da je put Opovo-Debeljača pušten u saobraćaj pre dva i po meseca, a da će ponovnom otvaranju danas prisustvovati kandidat za predsednika Srbije i nosilac svih izbornih lista Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić.

"Nedopustivo je da vaspitačice ostavljaju decu u vrtićima kako bi prisustvovale mitinzima Vučića na kojima on stvara lažnu sliku da ga narod voli. Zbog Vučićevog mitinga danas će biti ugrožena bezbednost dece u vršačkim vrtićima, jer će morati da dodje do spajanja grupa, a o najmladjima će brinuti nedovoljan broj vaspitačica koje su odbile da idu na politički skup", kazala je Rakić.

Rakić je istakla da su je o pretnjama u vrtićima obavestili vaspitačice koje su odbile da idu na miting SNS-a, ali i roditelji dece.

Navela je da je gradonačelnica Vršca zapretila jednoj vaspitačici koja je odbila da ide na skup SNS-a.

"Gradonačelnica Dragana Mitrović, članica SNS-a, je kazala vaspitačici 'tvoj posao je danas da ideš u Opovo, a ne da čuvaš decu'", kazala je Rakić.

Po njenim rečima, u Kovačici i Vršcu će zbog posete Vučića sva javna preduzeća biti zatvorena već u 12 sati, kako bi zaposleni organizovano otišli na skup u Opovo na kome će govoriti predsednik SNS-a i Srbije.

"Svako ko odbije da udje u autobus može da očekuje otkaz na poslu", rekla je zamenica predsednika DS-a Dragana Rakić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.