AAA

POLITIKA | 30.03.2022 14:05 > 30.03 14:08

Vulin: Bogdanović odbio poligraf, podnosimo krivičnu prijavu, ozbiljno radimo na slučaju Ivanović

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je da danas da je Bojan Bogdanović "Pacov" odbio da se na poligrafu testira i tako potvrdi ono što je javno izneo kao svoja saznanja o ubistu Olivera Ivanovića, kao što što ni u Službi za organizovan kriminal "nije izneo ni jedan jedini dokaz".

"Zato Ministarstvo unutrašnjih poslova, koristeći mogućnost u skladu sa zakonom, podnosi krivičnu prijavu za neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca što ćemo dostaviti tužiocu, čekamo njegovu brzu rekciju", rekao je Vulin na vanrednoj konferenciji za novinare.
Kako je rekao o tvrdnjama Bogdanovića, "Srbija je ozbiljna zemlja i ne može ovako brutalno da se laže", navodeći da "sve što je portal 'Krikr' preneo kao izjavu Bogdanovića objavljeno je odmah u šiptarskim medijima kao suva istina i u medijima u regionu kao dokaz da smo zemlja kriminalaca".

"Da su portal 'Krik' i Bogdanović imali bilo kakvu dobru nameru ili da su mislili da kao novinari nešto napišu, sačekali bi barem da prodju izbori. Ali nisu i to je samo pokušaj kriminalizacije Srbije i uticanja na izborne rezultate", rekao je Vulin.

On je pokazao novinarima četiri knjige u kojima je "sabrana četvorogodišnja istraga Bezbednosno informativne agenci i MUP, hiljade stranica koje pokazuju sa koliko se ozbilnosti pristupilo rasvetljavanju ubista Ivanovića".

"Obratili smo se za pomoć najznačajnijim službama sveta koje su prisutne na Kosovu od SAD, Velike Britanije, Nemačke, EULEKS-a, jer mi ne možemo tamo da sprovedemo istragu", rekao je Vulin, navodeći da je pomoć izostala.

Kako je naveo, "kada smo tražili satelite (snimke) odgovoreno nam je da je bilo maglovito, tražili smo i veštačenje kamera".

"Radimo ozbiljno, svaki dan se borimo da se istina sazna i da ni jedan počinilac ne ostane neotkriven", rekao je Vulin.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.