AAA

POLITIKA | 14.05.2022 15:35 > 14.05 15:35

DS: Orijentacija nove Vlade videće se iz kadrovskih promena u energetici, Dačiću ne verujemo

Demokratska stranka (DS) poručila je danas da će "kadrovske promene u energetskom sektoru, a naročito sektoru gasa i nafte, biti prvi test i lakmus papir evropske orijentacije" buduće Vlade Srbije.

"Da ne bude zabune nismo mi protiv učešća Gaspronjefta na našem tržištu gasa, već se zalažemo za to da ova kompanija bude samo jedan od ponudjača, a da mi budemo u prilici da biramo od koga i koliko ćemo da kupujemo, saopštio je resorni Odbor DS za rudarstvo i energetiku.
Komentarišući istup predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića o energetici, taj odbor je naveo da "osobe koje su decenijama predano, radile na uspostavljanju, učvršćivanju i produžavanju monopola Gaspromnjefta na srpskom tržištu, teško da mogu biti nosioci suprotnog procesa".

Odbor DS je upitao da li se ovog puta može verovati Dačiću koji je, na jučerašnjoj konferenciji o energetskoj efikasnosti, rekao da Srbija drži otvorena vrata što većem broju snabdevača energentima.

"Pamtimo mi i Dačića koji je obećavao transformaciju SPS u evropsku socijal-demokratsku stranku, ali je u ključnom momentu ipak odabrao avion za Moskvu i konsultacije sa Kremljom", poručili su iz DS.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.