AAA

POLITIKA | 18.05.2022 14:35 > 18.05 14:37

Vučić: Srbija u mnogo težoj situaciji nego što danas izgleda

  • (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
  • (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
  • (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se Srbija nalazi u "mnogo težoj situaciji nego što to danas izgleda" i upozorio da od septembra globalno sledi "možda najteže vreme" od 1944. godine.

Vučić je na početku sastanka sa patrijarhom srpskim Porfirijem i episkopima Srpske pravoslavne crkve (SPC), koji učestvuju na Svetom Arhijerejskom Saboru SPC, ocenio da se nad Srbijom nadvijaju "ozbiljni gradonosni oblaci".
"I danas i prethodnih dana smo imali sastanke koji se tiču naših priprema za zimu. Gradjani podrazumevaju da će uvek biti struje, gasa, grejanja ali to će biti teško ostvariti, možda teže nego ikada. Mi vršimo pripreme da uradimo sve što možemo ali je na globalnom planu stanje teže nego uoči Drugog svetskog rata ili tokom samog rata", naveo je Vučić.

Posebno je pozdravio episkopa raško-prizrenskog Teodosija za koga je rekao da dolazi sa "svete srpske zemlje" i upozorio da će biti "sve teže sačuvati naše interese na Kosovu i Metohiji".

"Od kada je predsednik Vladimir Putin rekao na čemu u formalno-pravnom smislu zasniva upad u Ukrajinu, sve zapadne sile ubrzano rade na tome reše kosovski čvor. To čujem bukvalno na svakom mestu u zapadnom svetu", kazao je predsednik Srbije.

Ponovio je da je Srbija pod "ogromnim pritiskom" jer je jedina zemlja u Evropi koja u ovom trenutku nije uvela sankcije Rusiji.

"To nam pravi probleme koji će biti sve veći. U uslovima do sada nevidjene histerije, gde brutalne pretnje postaju jezik svakodnevice i gde niko nikoga ne želi da čuje,


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.