AAA

POLITIKA | 19.05.2022 17:10 > 19.05 17:25

Mišel: Srbija nije samo partner, već i prijatelj Evropske unije

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas u Beogradu da Srbija nije samo partner, već i prijatelj Evropske unije.

Pošto je sa najvišim srpskim zvaničnicima obišao Naučno-tehnološki park na Zvezdari, Mišel je novinarima rekao da ta ustanova pokazuje da Srbija i EU "imaju zajedničku budućnost".
"Vi niste samo partner, vi ste prijatelj. Ja sam ovde ne samo da bih posetio srpske firme, već zato što ove srpske firme jesu deo naše zajedničke budućnosti. Želimo da iskoristimo izazove današnjice, digitalnu transformaciju i klimatske promene, kao prilike da podržimo dalji ekonomski razvoj", kazao je Mišel.

Naveo je da je proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji "od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost" dve strane.

Uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Mišel je rekao da je "uveren da će danas preduzeti korake u pravom smeru".

Vučić: Ništa ne bismo mogli da uradimo bez podrške EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ništa oko Naučno-tehnološkog parka ne bi moglo da se uradi bez podrške Evropske unije, Srbija ne bi imala "nikakvu šansu".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.