AAA

POLITIKA | 20.05.2022 09:55 > 20.05 10:00

Ponoš: Vučić kupuje vreme, ne treba mu pomoći ni jednim potezom

Predsednički kandidat na poslednjim izborima Zdravko Ponoš ocenio je da iznudjeni spoljnopolitički potezi neće doneti promenu načina vladanja u Srbiji niti uvesti Srbiju u red demokratskih zemalja kao i da opozicija ne treba sada da pravi poteze kojima pomaže režimu.

Dodao je da je režim Aleksandra Vučića toliko unesrećio Srbiju za poslednjih deset godina, da mu, šta god da sada uradi, ne treba oprostiti.
"Opozicija ne treba da uradi nijedan gest koji ovom režimu daje vetar u ledja. Imamo posla sa režimom koji, izmedju ostalog, ima kapacitet da čak i u nerežimsim medijima zataška informacije o aktuelnim potresima u bezbednosno informativnoj agenciji, i to u vreme kad nam decu izvode iz škola zbog dojave o postavljenim bombama", rekao je Ponoš za list "Nova".

Dodao je da režim sada odgovornost hoće da podeli sa Srpskom pravoslavnom crkvom "pokušavajući od vladika da napravi svoje komesare".

Kada je reč o uvodjenju sankcija Rusiji, Ponoš smatra da predsednik Srbije "kupuje vreme" i priprema javnost preko medija šireći strah od najtežih vremena.

"U medjuvremenu traži konstruktivnu opoziciju koja bi za šaku njegovih obećanja uz podršku njegovoj izmenjenoj i iznudjenoj spoljnoj politici, progutala i sve ostalo i to plasirala opozicionim glasačima", rekao je Ponoš.

Drugi po broju glasova na poslednjim predsedničkim izborima potvrdio je da radi na formiranju svoje političke stranke i da će učestvovati na sledećim izborima "ako za njih bude uslova".

U intervjuu za list "Nova" Ponoš je rekao da Vučiću nikada nije verovao pa ni sada kada kaže da je spreman da raspiše izbore u Beogradu.

"Izborni sistem je takav da je režim zadržao vlast u Beogradu, bez obzira na to što nema većinu glasova. Ako Vučić odluči da ponovo ide na izbore u Beogradu, onda je to zbog neke druge kalkulacije", rekao je Ponoš.

On je ocenio da opozicija nije u najboljoj kondiciji za skore izbore i da bi morala da poradi na tome.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.