AAA

POLITIKA | 25.06.2022 12:05 > 25.06 12:29

Vučić: Blizu je dogovor sa radnicima Fijata, moraju da postoje kompromisi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je "blizu dogovor" sa radnicima "Fijata" iz Kragujevca.

"Sa "Stelantisom" (kompanija u čijem sastavu posluje kragujevačka fabrika "Fijat") ćemo nastaviti da radimo da bismo dobar deo obaveza prema radnicima mogli da ispunimo. Kao što i oni (radnici) znaju, moraju da postoje kompromisi", rekao je Vučić u Predsedništvu Srbije.
On je dodao da je država izašla u susret velikom delu zahteva radnika, tako da očekuje da će pregovori uspešno da se privedu kraju.

Nekoliko stotina radnika kragujevačke fabrike automobila Fijat blokiralo je 22. juna na nekoliko časova deo autoputa kroz Beograd, kod Sava centra, tražeći od Vlade Srbije rešenje za probleme koje imaju sa kompanijom "Stelantis".

Vučić o radnicima Fijata: Nema šta da mi veruju ili ne, u sredu kreću otpremnine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će radnicima Fijata u sredu krenuti otpremnine, tako da će i sami videti da on ne laže.

"Do srede završavamo sve razgovore sa Stelantisom. Nema šta da mi veruju ili ne (radnici Fijata), u sredu idu otpremnine, videće i sami", rekao je on u predsedništvu.

Vučić je dodao da je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić "preuzela teret" oko radnika Fijata, jer on nije mogao tome da se posveti.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.