AAA

POLITIKA | 30.06.2022 20:35 > 30.06 20:37

Lazović u Evropskom parlamentu: Vučićeva politika najveća prepreka integracijama

  • Foto: NE DAVIMO BEOGRAD
  • Foto: NE DAVIMO BEOGRAD

Jedan od lidera pokreta "Ne davimo Begrad" Radimir Lazović izjavio je u Briselu da je Srbija već tri meseca bez parlamenta i da je politika Aleksandra Vučića najveća prepreka evropskim integracijama Srbije. "Ali bitnije od toga, on je prepreka kvalitetnom životu gradjana Srbije, vladavini prava ili zdravoj životnoj sredini", poručio je Lazović na skupu "Zeleni talas na Zapadnom Balkanu”, koji je održan u Evropskom parlamentu.

"Došlo je vreme da regionom Zapadnog Balkana vladaju odnosi saradnje i uvažavanja zemalja koje ga čine, odnosno zajednički rad na rešavanju sličnih problema koje imamo. Od zagadjenja vazduha koje ne poznaje granice, preko borbe protiv korupcije i kriminala, do smanjivanja ekonomskih nejednakosti i unapredjenja života gradjana koji je daleko od evropskog nivoa", izjavio je Lazović i dodao da Evropska unija nije idealna zajednica, ali je članstvo u EU za Srbiju strateški pravac u interesu gradjana.
Poslanici i odbornici pokreta Ne davimo Beograd sastali su se u Briselu sa predstavnicima Evropske zelene partije i razmenili iskustva o radu.

Kako je saopštio "Ne davimo Beograd", pokreti, partije i organizacije bliske Zelenima su u regionu ostvarile značajne rezultate i to uliva nadu da će u našim društvima odlučivati novi ljudi koji iza sebe nemaju afere i koji će donositi odluke u interesu gradjana.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.