AAA

POLITIKA | 06.07.2022 17:00 > 06.07 17:03

Vučić o rezoluciji EP: Iscrpeo sam razervoar pristojnih odgovora na zahteve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće potpisati sporazum o medjusobnom priznanju sa Kosovom, navodeći da je spreman za dijalog sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem mada "ne vidi baš neki smisao".

"Lepo, pristojno i učtivo nećemo. Može li nešto pristojnije od toga. Ne pada nam na pamet, nećemo da razmatramo", rekao je Vučić na Goliji, na pitanje novinara kako će Srbija odgovoriti na zahteve Evopskog parlamenta da uvede sankcije Rusiji i postigne sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom "zasnovan na medjusobnom priznanju".
Kako je naveo, "iscrpeo je rezervoar pristojih odgova na sve to".

Vučić je konstatovao da EP, u danas usvojenoj rezoluciji, prvi put iznosi zahtev o medjusobnom priznanju, mada je to, kako je dodao, nemački kancelar Olaf Šolc rekao "živo", misleći na njegovu nedavnu posetu Prištini i Beogradu.

Na pitanje da li će pristati da ide na dijalog sa Kurtijem, odgovorio je potvrdno ali i dodao: "Hoću. Ne vidim baš neki smisao, a niko me nije ni zvao".

Vučić je danas obišao opštinu Ivanjica i tom prilikom, izmedju ostalog, prisustvovao prezentaciji projekta razvoja turizma na Goliji.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.