AAA

POLITIKA | 21.07.2022 20:20 > 21.07 20:20

Vučić: Srbija će nastaviti da prodaje oružje drugim zemljama

  • BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE
  • BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE
  • BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE
  • BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE
  • BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Srbija će nastaviti da prodaje oružje drugim zemljama, bez obzira na nedavni pad ukrajinskog aviona u Grčkoj koji je nosio srpsko naoružanje za Bangladeš, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić u Beogradu.

Prilikom obilaska prikaza naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije iz domaće vojne industrije, sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom el-Sisijem, Vučić je novinarima rekao da "ne razume pitanje zašto Srbija prodaje oružje".
"Prodajemo da bismo imali veće plate i penzije. I nastavićemo da prodajemo, i Bangladešu i Kipru i Togou i Senegalu, svakome ko je dozvoljeni krajnji korisnik", kazao je Vučić u Domu garde na Topčideru, gde su funkcioneri Ministarstva odbrane Srbije predstavili El-Sisiju oklopna vozila, rakete i drugo naoružanje.

Vučić je rekao da će sutra govoriti o poseti šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta Moskvi, gde je sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom razgovarao i o mogućnosti isporuke dodatne količine ruskog gasa Mađarskoj.

"Srbija nema ništa protiv tog susreta, ali imao bih šta da kažem o onome kako su se svi odnosili prema Srbiji (kada je Lavrov trebalo da dođe u Beograd). Mi nismo deo EU i lako je dizati dreku protiv nekog za koga misle da je mali i čude se kako taj mali može da bude bezobrazan i da vodi samostalnu politiku. Može da vam smeta ta vrsta licemerja, ali morate da se naviknete na to", naveo je Vučić.

Vučić je upitan i da li će tražiti od Moskve dodatne količine gasa pošto je Lavrov posle sastanka sa Sijartom rekao da će Rusija razmotriti mogućnost povećanja isporuke gasa Mađarskoj.

"Tražio sam dodatne količine gasa (od Rusije) i prošle godine, tražio sam više puta, nekad jesu uzeli u razmatranje, nekad nisu. Hvala im na svemu", naveo je Vučić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.