AAA

POLITIKA | 31.07.2022 09:45 > 31.07 09:45

Pupovac: Olako se poseže za četnicima i ustašama, treba se čuvati reči koje vode ka ratnom iskustvu

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) u Hrvatskoj Milorad Pupovac ocenio je da se u poslednje vreme olako poseže za četnicima u Hrvatskoj, ili ustašama u Srbiji i istakao da to "nije najzdravija retorika".

"Nije ni najbolja u aktuelnom stanju hrvatsko-srpskih odnosa, a nije ni najpravednija prema brojnim ljudima koji s ustašama ne žele da imaju ništa, koji osećaju prezir prema ustašama i njihovom zločinačkom tragu", kazao je Pupovac za list Politika.
Ocenio je da se u današnje vreme olako koriste pojedine reči i da se olako sudi drugima i naglasio da bi se trebalo "čuvati reči koje vode prema ratnom iskustvu".

"Pouzdano znamo da smo jedni drugima krivi, pouzdano znamo da jedni na druge treba da kidišemo, a ne znamo još uvek kako da se okrenemo oko sebe i pogledamo da nije možda neko sa strane zakuvao tu paklenu čorbu takmičenja u tome koje veća žrtva", naglasio je Pupovac.

Istakao je i da ne bi smelo da postoji vreme u kojem predsednik Srbije ne bi mogao da poseti Jasenovac, kao što ne bi smelo da postoji vreme u kojem predsednik Srbije ili Srpske ne bi mogao da poseti Srebrenicu, ili predsednik Vlade Hrvatske crkvu u Glini.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.