AAA

POLITIKA | 08.08.2022 12:25 > 08.08 12:26

Narodna stranka: Da Skupština Srbije hitno raspravlja o Kosovu i Metohiji a Vučić podnese izveštaj

Narodna stranka podnela je inicijativu predsedniku Skupštine Srbije za hitno sazivanje posebne sednice na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i Metohiji, a na koju bi bio pozvan i predsednik Srbije Aleksandr Vučić, saopštila je danas ta stranka.

U saopštenju je navedeno i da bi, na toj sednici, predsednik Srbije poslanicima "podneo izveštaj o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o relevantnim međunarodnim okolnostima.
U inicijativi poslaničke grupe Narodne stranke se podseća da je Priština odluku o registratskim tablicama i ličnim kartama odložila za 30 dana, odnosno do 1. septembra i da je za 18. avgust najavljen sastanak Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Briselu.

"Smatramo da bi bilo od izuzetne važnosti da Narodna skupština nakon sveobuhvatne rasprave donese relevantne akte kako bi se ustanovio pregovarački okvir Srbije, a po pitanju zaštite teritorijalne celovitosti, suvereniteta, prava i interesa Srbije i građana srpske nacionalnosti na prostoru Kosova i Metohije," navodi se u toj inicijativi.

Podseća se i da je Narodna skupština o Kosovu i Metohiji poslednji put raspravljala u maju 2019.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.