AAA

POLITIKA | 10.08.2022 12:15 > 10.08 12:15

Kovačević (Da se struka pita): Prekinuti praksu manipulacije države sa poljoprivrednicima

Nova stranka – Da se struka pita danas je saopštila da podržava istrajnost poljoprivrednika ka konačnom uređenju uslova pod kojima rade.

"Neka se država, makar jednom u životu, zauzme za otkup poljoprivrednih proizvoda po poštenim cenama. Eventualnu razliku otkupne cene koja pravi štetu da pokrije budžetskim sredstvima", rekao je predsednik Nove stranke Da se struka pita Vladimir Kovačević povodom protesta poljoprivrednika.
On je ocenio da instrumenti robnih rezervi nisu mali i da "zato i postoje i tome služe, da se njima upravlja kad je kriza".
"Već više od šest meseci iznosim činjenice u javnost koje se tiču života i rada seljaka. Malo ko se iz države na njih osvrtao, da seosko domaćinstvo i poljoprivrednike zaštiti", naveo je Kovačević i ukazao da je prepolovljen stočni fond Srbije, da se uvozi mleko i meso, a žitarice otkupljuju po ceni koja pravi gubitke poljoprivrednicima.

Zapitao je kakva se poruka time šalje gradjanima koji žele da ostanu u Srbiji.

"Interes države je da nema protesta, protivljenja i halabuke. Da razjedini uobličene interese poljoprivrednika, rasparča ih po grupama, pozove na pregovore, obeća, zamaže oči i da od toga ne bude ništa, ili gotovo ništa. Sve su to poljoprivrednici dopuštali i na manipulaciju pristajali", kazao je Kovačević.

Dodao je da je praksa pokazala da u svim oblastima gde država ima dodir sa realnim sektorom i proizvodnjom nastaje haos "jer pre toga, ti koji pregovaraju sa realnim sektorom, nikada ništa značajno nisu radili".KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.