AAA

POLITIKA | 17.08.2022 22:10 > 17.08 22:10

Predstavnik kragujevačkih poljoprivrednika: Pirova pobeda i propuštena šansa

Predstavnik kragujevačkih poljoprivrednika Aleksandar Babić ocenio je da je dogovor u Vladi Pirova pobeda poljoprivrednika i da je propuštena šansa da se stvari u poljoprivredi sistemski urede.

Kako je večeras prenela Televizija Kragujevac, Babić je kazao da se u Vladi najviše pričalo o suncokretu, koji je bio samo jedna od tema i da je trebalo više pažnje posvetiti subvencijama po hektaru i regresiranoj nafti za poljoprivredna gazdinstva.
On je naveo da su poljoprivredni proizvodjači iz Kragujevca nastupali pod "kapom" Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije i da je poljoprivrednicima potrebna veća solidarnost.

Kako tvrdi, nova situacija nikome ne odgovara ni proizvodjačima, ni preradjivačima, a sutra neće ni kupcima.

Sva udruženja poljoprivrednika u utorak uveče su prihvatila predlog Vlade Srbije za rešenje njihovih zahteva, što je značilo i automatski prekid svih protesta i sklanjanje traktora sa puteva u svakom mestu u Srbiji.

Pored udruženja Stig i grupe gradjana Južni Banat, koji su ranije u toku dana prihvatili predlog Vlade, isti predlog prihvatila su kasnije i ostala udruženja, poput Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, poljoprivrednika iz Rače i Kragujevca.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.