AAA

POLITIKA | 29.08.2022 08:45 > 29.08 09:09

Brnabić: Kosovo i Metohija i energetska bezbednost prioriteti nove Vlade

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Kosovo i Metohija i energetska bezbednost zemlje biti prioriteti rada budućeg kabineta.

Gostujući na Radioteleviziji Srbije (RTS), Brnabić je ocenila da će nova vlada biti vlada "kontinuiteta".
"Najjasniji izazovi pred nama su Kosovo i Metohija i očuvanje mira i stabilnosti, što me najviše muči u ovom trenutku. Druga ključna tema je energetska bezbednost i sigurnost naše zemlje", kazala je mandatarka.

Brnabić je navela da očekuje da nova vlada bude formirana do kraja septembra kao i da ima "stabilnu" većinu u Skupštini Srbije.

"Nadam se da će vlada biti formirana do kraja septembra ali razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima nisu laki. Važno je da imate novu energiju i nove ideje, da pokažemo da nisu najvažnije funkcije već rezultati. Najvažnije je da svi osetimo koliko su teška vremena i koliko je bitno da imamo hrabar tim spreman da žrtvuje vreme sa sopstvenim porodicama i prijateljima", kazala je mandatarka.

Upitana za personalna rešenja u budućem kabinetu, ona je izjavila da je "prirodno" da lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić bude "vicepremijer".

"Potpredsednici će biti i Siniša Mali i Miloš Vučević. Apsolutno će sva trojica imati ministarske funkcije", rekla je Brnabić i dodala da se "još razmišlja" o broju resora buduće vlade.

Brnabić o otkazivanju Evroprajda: Više molba organizatorima nego što smo im rekli da ne šetaju

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom otkazivanja manifestacije Evroprajd, da država ne želi bilo kome da uskrati Ustavom garantovana prava već da je pitanje kakve posledice održavanje takvog skupa može da ima po Srbiju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.