AAA

POLITIKA | 17.09.2022 14:00 > 17.09 14:51

Nova.rs: Diplomate dogovorile sa premijerkom - Europrajd šetnje će biti

Portal Nova.rs objavio je da je nakon diplomatskih napora u pregovorima Evropske unije i kabineta predsednice vlade Srbije Ane Brnabić, postignut dogovor po kome će Europrajd šetnja biti dozvoljena.

"Kompromisno rešenje po kome će Europrajd biti omogućen nastalo je nakon napora Evropske komesarke za ravnopravnost Helene Dali, u ličnom angažovanju prilikom pregovora sa predsednicom vlade",  saznaje Nova.rs.

Helena Dali je trenutno u Beogradu, kao i brojni zvaničnici iz Evropske unije, koji su zajedno došli da podrže ovogodišnji EuroPrajd i ostvarivanje prava LGBTQ+ zajednice u Srbiji.

Ana Brnabić danas je održala hitan sastanak sa evropskim zvaničnicima, a kako je objavio portal,  diplomate su bile iznenadjene što u pozivu nije navedeno povodom čega se ovaj prijem organizuje.

Nova.rs objavila je ocenu kako kažu "iskusnog diplomate jedne zapadne zemlje" da to nije uobičajeno i da je očigledno reč o tihoj podršci ovogodišnjem Europrajdu, koji je već više puta izražavala predsednica vlade Ana Brnabić, ali i značajan deo njenih ministara, učešćem u nekoliko programa tokom Europrajd nedelje.

Nova.rs: Ana Brnabić će brinuti o bezbednosti šetnje na Evroprajd

Premijerka Srbije Ana Brnabić neće učestvovati u Paradi ponosa na "Evroprajdu" jer će za to vreme brinuti o bezbednosti učesnika. 

Kako portal Nova.rs saznaje iz diplomatskih krugova, Brnabić je danas održala hitan sastanak s evropskim zvaničnicima gde je saopštila da će šetnja na "Evroprajdu ipak biti održana, i da će nju na šetnji predstavljati njena partnerka Milica Djurić". 

Sastanku u vladi Srbije prisustvovali su evropski zvaničnici koji su upravo povodom Evroprajda došli u Beograd.  MUP je pre dva dana donelo rešenje o zabrani održavanja šetnje učesnika "Evroprajda", a Upravni sud Srbije je danas odbacio tužu organizatora "Evroprajda" na odluku MUP-a. 


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.