AAA

POLITIKA | 21.09.2022 16:35 > 21.09 16:44

Zaposleni u klinici Laza Lazarević traže smenu direktorke; UO: Klinika radi na dobrobit pacijenata

Zaposleni u Klinici Laza Lazarević organizovali su danas protest ispred klinike i zatražili smenu v.d direktorke Ivane Stašević Karličić, koju optužuju za mobing, prenela je televizija N1.

Okupljeni radnici su za N1 rekli i da traže bolje uslove za rad i da od zahteva neće odustati, te da će, ako nadležni ne reaguju, 29. septembra organizovati generalni štrajk.
Radnici su nezadovoljni uslovima rada i načinom na koji se vodi briga o pacijentima, a kažu i da mesecima trpe mobing v.d direktorke, da ih prečesto premešta na različita radna mesta i da se sve odražava na pacijente.

Za pomoć su se, kažu, obraćali predsedniku Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić, a pisali su i ministarstvu zdravlja i rada, ali odgovor nisu dobili.

Ivana Stašević Karličić ranije danas za N1 je kazala da je reč o "neprincipijelnim zahtevima".

"Instrumentalizuju se ljudi koji imaju potrebu da žive privilegije koje su imali u prethodnom periodu", rekla je jutros v.d direktora.

Međutim, kako je za N1 na protestu zaposlenih rekao Dalibor Gurović, radnici su nezadovoljni jer trpe svakodnevni mobing i da ko god napravi bilo kakav istup koji ne odgovara v.d. direktorki, dobije drugi radni nalog.

"U vreme kovida dobili smo uputstvo za rad da se mi kao medicinske sestre i tehničari obavezujemo da se bavimo serviranjem hrane pacijentima, što srozava naš ugled kod pacijenata i saradnika. Taj nalog traje i dan danas", rekao je Gurović.

Kaže da su zbog toga napisali peticiju, a da je od 30 i nešto potpisnika, v.d direktorka premestila 15 na druga radna mesta.


UO Klinike Laza Lazarević: Klinika radi na dobrobit pacijenata

Upravni odbor Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu saopštio je povodom skupa koji je danas, kako su naveli "organizovala nekolicina zaposlenih" da se u toj klinici sve radi na dobrobit pacijenata.

U saopštenju koje je potpisala predsednica UO Biljana Pavlović navedeno je da je rad u toj klinici do 2017. godine odlikovalo "odsustvo stručnih standarda i dehumanizovan odnos prema pacijentima", a račun je bio u blokadi, dok je posle 2017. godine sve promenjeno.

"Vozni park je do 2017. bio u lošem stanju, a do 2022. je kompletno obnovljen", navedeno je u saopštenju u kojem se dodaje da su otvorene nove službe, SOS telefon za prevenciju samoubistva, Centar za mentalno zdravlje.

Zaposleni u Klinici Laza Lazarević organizovali su danas protest ispred klinike i zatražili smenu v.d direktorke Ivane Stašević Karličić, koju optužuju za mobing, o čemu u saopštenju Upravnog odbora nije bilo reči.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.