AAA

POLITIKA | 28.09.2022 15:15 > 28.09 15:15

Narodna stranka podržala Proglas za okupljanje u odbrani Kosova

Narodna stranka podržala je danas Proglas za okupljanje u odbrani Kosova kog je ranije objavila grupa intelektualaca.

Iz te stranke su naveli da podržavaju tu inicijativu "kao i sve druge aktivnosti koje doprinose postizanju nacionalnog jedinstva, učvršćivanju politike nepriznavanja secesije naše južne pokrajine i zaštiti državnog i nacionalnog interesa na Kosovu i Metohiji".
"Smatramo da nije više dovoljno reći da 'nikada nećemo priznati Kosovo', već je neophodno da država Srbija učini sve što je u njenoj moći da spreči članstvo takozvanog 'Kosova' u UN. Zato još jednom pozivamo predsednika Republike da uputi pisma predsednicima Rusije i Kine u kojima će ih obavestiti da Srbija nikada neće priznati takozvano 'Kosovo' i od njih tražiti da iskoriste svoje pravo veta u Savetu bezbednosti ako pitanje članstva Prištine u UN dodje na razmatranje ovog tela", naveli su iz Narodne stranke.

Grupa intelektualaca, medju kojima su akademici Matija Bećković i Danilo Basta, kao i profesori Slobodan Samardžić i Miloš Ković, objavila je ranije proglas u kom se usprotivila navodnom predlogu da se kosovsko pitanje reši po modelu dve Nemačke, ali i drugim inicijativama koje podrazumevaju razgranjičenje ili podelu Kosova.

Oni su zatražili "punu reintegraciju Kosova i Metohije u ustavnopravni poredak Srbije, kada za to budu stvoreni uslovi i kada to budu dozvoljavale medjunarodne okolnosti".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.