AAA

POLITIKA | 30.09.2022 14:25 > 30.09 14:25

Šešelj i SRS čestitali objavu o prisajedinjnju četiri ukrajinske oblasti Rusiji

Srpska radikalna stranka (SRS) i njen lider Vojislav Šešelj su danas čestitali objavu o prisjadinjenju četiri ukrajinske oblasti Rusiji.

U saopštenju su naveli da čestitaju "ruskom narodu Donjecke i Luganske Narodne Republike i Zaporoške i Hersonske oblasti" na, kako su naveli, "uspešno sprovedenom referendumu i povratku u otadžbinu Rusiju".
SRS je dodala da "povodom potpisivanja Ukaza o priznavanju suvereniteta i nezavisnosti Hersonske i Zaporoške oblasti predsedniku Vladimiru Putinu čestita" što, kako su naveli, "uspešno štiti ruski narod i njegovu nepokolebljivu borbu za slobodu".

"Ruskom predsedniku i narodu želimo brz i uspešan završetak specijalne operacije u Ukrajini na radost svih slobodoljubivih ljudi u svetu", dodala je SRS.

U saopštenju je navedeno i da "srpski radikali podržavaju zvaničnu politiku Srbije o neuvođenju sankcija bratskoj Rusiji"

Dodali su i da se "trajno zalažu za što je moguće čvršću saradnju Srbije i Rusije ", što je, kako su naveli, "i stav više od devedeset posto građana Srbije"


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.