AAA

POLITIKA | 30.09.2022 14:45 > 30.09 14:48

Vučić: Srbija ostaje na evropskom putu, kao nezavisna i suverena zemlja

  • (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
  • (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
  • (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
  • (BETAPHOTO/MILOS MISKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i članom Delegacije Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji Matjažom Nemecom o situaciji u regionu i drugim aktuelnim pitanjima.

Vučić je na svom Instagram nalogu napisao da je sa zvaničnicima imao "otvoren i iskren razgovor" o pitanjima oko kojih "nisu uvek saglasni".
"Poslanici EP su me obavestili o raspoloženju u Briselu kada je u pitanju politika naše zemlje. Ponovio sam dobro poznate pozicije Srbije u pogledu brojnih izazova koji stoje ne samo pred našom zemljom, već i pred celim regionom i Evropskom unijom, ali i u globalnoj političkoj areni. Srbija ostaje na putu ka EU, ali kao nezavisna i suverena zemlja koja sama donosi odluke koje se tiču njenih državnih i nacionalnih interesa", napisao je on.

Predstavnici EP su izrazili spremnost da nastave proces medjustranačkog dijaloga sa Narodnom skupštinom Srbije. Oni su takodje još jednom ponovili zahtev da Srbija uvede sankcije Rusiji, kao i da postigne veću usaglašenost Srbije sa politikom EU iz oblasti ljudskih prava i migrantskih kretanja, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.