AAA

POLITIKA | 30.09.2022 19:40 > 30.09 19:51

Stefan Кrkobabić: Hrvatski magazin ne može da oprosti Vučiću što je od Srbije napravio uspešnu, evropsku i modernu zemlju

 Šef poslaničke grupe PUPS-solidarnost i pravda Stefan Krkobabić ocenio je danas da je odluka hrvatskog magazina Ekspres da na naslovnoj strani predstavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao Adolfa Hitlera, pokušaj da se prikrije realnost u kojoj je Vučić od Srbije napravio modernu evropsku zemlju koja je u mnogo čemu sustigla Hrvatsku kao članicu EU.

On je ocenio da je Vučić u Hrvatskoj "kriv i kad pada kiša i kada sunce greje", iako je po Krkobabićevim rečima, položaj Hrvata u Srbiji "značajno poboljšan" tokom mandata aktuelnog predsednika Srbije.
"Izmedju ostalih, Vučićevim zalaganjem je obnovljena rodna kuća bana Jelačića i vraćena hrvatskoj zajednici. Vučić je taj koji se zalaže da i hrvatska manjina participira u državnoj vlasti u našoj zemlji", naveo je Krkobabić a preneo PUPS.

Dodao je da će Srbija "nastaviti da ide putem modernizacije i uvažavanja svih suseda, uključujući i Hrvatsku".

Magazin Ekspres je na naslovnoj strani poslednjeg broja uporedio lidere Srbije, Madjarske i Italije sa Adolfom Hitlerom.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.