AAA

POLITIKA | 30.09.2022 20:30 > 30.09 20:30

Delegacija SSP sa Menendezom: Uskladiti spoljnu politiku Srbije sa EU

  • Foto: SSP
  • Foto: SSP

 Delegacija Stranke slobode i pravde (SSP) razgovarala je danas u Vašingtonu sa predsednikom Komiteta za spoljne poslove američkog Senata Robertom Menendezom o važnosti uskladjivanja spoljne politike Srbije sa politikom Evropske unije (EU) prema Rusiji, zbog agresije na Ukrajinu.

Kako je saopštio SSP, Djilas i funkcioneri SSP-a Borko Stefanović i Marinika Tepić izneli su i predlog SSP-a kao najveće opozicione stranke, za formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala čije bi sedište bilo u Srbiji.
"Korupcija i kriminal ne poznaju granice, a u ovako i formalno povezanoj saradnji domaćih i medjunarodnih istražnih biroa, tužilaca i sudija, maksimalizovali bi se rezultati, a minimalizovali rizici, naročito pretnje domaćim nacionalnim pravosudnim organima", naveli su predstavnici SSP-a.

Ponovljena je i "snažna opredeljenost SSP o poštovanju Ustava Srbije po pitanju nepriznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i demokratizacije Srbije zbog problema sa slobodom medija, korupcijom i lošom ekonomskom situacijom", navedeno je u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.