AAA

POLITIKA | 04.10.2022 17:10 > 04.10 17:10

Sloga: Posle petog oktobra, umesto demokratije imamo vladavinu najgorih

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili su danas, uoči 22. godišnjice petooktobarskih demonstracija, da je ono u šta se tada verovalo da je taj simbol gradjanske borbe za slobodu i demokratiju bila samo "Pirova pobeda nečega šta se pretvorilo u kakistokratiju vladavinu najgorih".

"Umesto nacionalnog prosperiteta i relativno dobrog socijalnog statusa gradjana, 5. oktobar je bio samo početak ubrzanja pljačkaške tranzicije, pa tako danas imamo uništenu domaću industriju, privredu i poljoprivredu, a Srbija je kroz privid neophodne tržišne ekonomije svedena na ekonomsku i energetsku zavisnost kroz sumnjive investicije, posebno stranih kompanija", naveli su sidnikati u saopštenju.
"Sloga" dodaje da je "posebno neverovatno" da nije došlo ni do tranformacije državnog sindikata, koji bi trebao da štiti radna prava i bude potpuno finansijski nezavisan od države i poslodavaca, i da kao takav bude ozbiljna protivteža kapitalu i urušavanju radnih i socijalnih prava radnika.

Srbija piše u saopštenju "i dalje tapka u mestu, ona se pljačka u svakom smislu, radnici se sve više pretvaraju u zaplašene i poslušne ljude, a što je još gore, po istoj agendi se vaspitavaju buduće generacije da ne pružaju otpor nenormalnosti i gaženju radnih i socijalnih prava".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.