AAA

POLITIKA | 04.10.2022 22:10 > 04.10 22:10

Konrad: Obeležavanje Dana nemačkog jedinstva u vreme novog rata (VIDEO)

 Nova ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad izjavila je danas na svečanosti  održanoj u Beogradu povodom Dana nemačkog jedinstva da se ove godine obeležavanje tog dana dogadja u vreme kada ponovo jedan rat ugrožava bezbednost Evrope.

Konrad je, nakon što je hor nemačke škole u Beogradu svečanost u botaničkoj bašti Jevremovac otvorio himnama Srbije i Nemačke, izjavila da taj dan za nju kao "istočnu Nemicu" znači slobodu.

"Ove godine obeležavamo Dan nemačkog jedinstva u vreme kada nam ponovo jedan rat ugrožava bezbednost Evrope tokom nasilja i terora ruskog rata protiv Ukrajine", rekla je Konrad.

Konrad je rekla da Nemačka ima "isti stav kao i Srbija" i ne priznaje rezultate "lažnih" referendume koji su održani u otetim oblastima Ukrajne.

Obeležavanju Dana nemačkog jedinstva prisustvovali su američki i francuski ambasador u Srbiji Kristofer Hill i Pjer Košar.

Svečanosti su prisustvovali i predsednica vlade Srbije Ana Brnabić, potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, predsednik SPS-a Ivica Dačić,  predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, šef poslaničke grupe Zajedno-Moramo u Skupštini Nebojša Zelenović.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:
BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.