AAA

POLITIKA | 05.10.2022 21:15 > 05.10 21:15

Vučić sutra u Pragu na prvom Samitu Evropske političke zajednice

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće sutra na samitu u Pragu o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice kao platforme za dijalog članica Evropske unije i država koje tome teže, saopštio je večeras njegov kabinet.

Tokom Samita u glavnom gradu Češke Vučić će učestvovati i na Okruglom stolu o energetici, ekonomiji i klimatskim pitanjima.
Planiran je i niz njegovih ssastana sa zvaničnicima, među kojima su predsednik Francuske Emanuel Makron, kancelar Nemačke Olaf Šolc, predsednik Češke Miloš Zeman, premijer Španije Pedro Sančez, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Vučić će na skupu biti s liderima 44 zemlje, medju kojima je 27 članica EU, zatim zemlje Zapadnog Balkana, Švajcarska, Norveška i Island, kao i Azerbejdžan, Gruzija, Turska i Ukrajina.

Po saznanjima Radio-Televizije Srbije (RTS) Vučić će u Pragu imati i trilateralan sastanak s predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o evropskim integracijama i o strateškom pozicioniranju Srbije prema ratu u Ukrajini i sankcijama Rusiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.