AAA

POLITIKA | 07.10.2022 14:35 > 07.10 14:39

Šešelj čestitao rodjendan Putinu i poželeo uspeh 'u velikim državničkim poduhvatima'

Predsednik Srpkse radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj čestitao je danas 70. rodjendan predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i uz dug život i dobro zdravlje, poželeo mu i "uspeh u velikim državničkim poduhvatima".

"Vaša borba za zaštitu ruskog naroda zaslužuje divljenje i putokaz je celom slobodoljubivom svetu u borbi protiv zapadne hegemonije i globalizma", naveo je Šešelj u čestitki, a prenela SRS.

On je u svoje i u ime SRS izrazio zahvalnost Putinu "za sve što su učinili i što čine za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije".
"Naš nepokolebljiv stav je da samo uz Vašu podršku možemo sačuvati Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, zato mislim da Srbija mora odoleti pritiscima zapada i da nipo koju cenu ne sme uvesti sankcije Rusiji", istakao je lider radikala.

Po njegovim rečima, Srbija mora ostati čvrsto pri tom stavu i pokazati "da joj je prijateljstvo sa bratskim ruskim narodom dragoceno", a da saradnje izmedju dve države mora biti sve čvršća.

"To smatram strateškim ciljem Srbije, a ispunjenje naših nacionalnih interesa ostvariće se kada Srbija postane pridruženi član Ruske Federacije, za šta se zalažu srpski radikali", naveo je Šešelj.

On je ocenio i da "pravedna borba i hrabrost koju Putin lično pokazuje od početka specijalne operacije u Ukrajini treba da bude uzor celom slobodoljubivom svetu".

"Želim Vam uspešan završetak ove operacije na dobrobit ruskog naroda, kojeg ste izvukli iz kandži neonacizma i celom svetu pokazali da ste veliki lider u stanju da zaštitite sopstveni narod", kazao je Šešelj.

Istakao je da je uveren da će Putin, "kao dokazani patriota i nepokolebljivi borac za slobodu i pravdu uspeti da donese ključnu slobodu ruskom narodu i celom svetu pokazati moć velike Rusije".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.