AAA

POLITIKA | 04.11.2022 14:15 > 04.11 14:31

Gajić (Narodna): Dubravka Djedović je ministarka Rio Tinta

Poslanik i potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da izbor Dubravke Djedović za ministarku rudarstva i energetike znači da je Rio Tinto "dobio svog ministra" u Vladi Srbije.

"Dubravka Djedović je ministarka Rio Tinta. Ona je radila u Evropskoj investicionoj banci, koja je direktni finansijer projekata Rio Tinta po svetu. Poslednji posao joj je bio u NLB banci, gde je imala mesečnu platu oko 10.000 evra, i sada je pristala da radi za 1.000 evra, pa se postavlja pitanje njene motivacije da bude ministarka", rekao je Gajić za kanal "TV liga".
Kako prenosi Narodna stranka, Gajić je dodao i da je pitanje da li Dubravka Djedović "može da prodje bezbednosnu proveru".

Poslanik Narodne stranke je dodao da je predsednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić "nesporno gospodar vlade", a da su ministri njegovi pomoćnici za odredjene oblasti.

"Samostalan je eventualno ministar finansija Siniša Mali i samostalan bi mogao da bude Ivica Dačić, dok se za ostale ne može reći da samostalno mogu da vode ministarstva i oni su u rangu pomoćnika ministara", rekao je Gajić.

Gajić je dodao da nije važno ko će biti direktor BIA, nego ko će biti "broj dva", odnosno u žargonu službe "dvojka", jer taj čovek vodi službu, a ne direktor.

"Direktor ima privilegije i informacije, ali to je ozbiljna institucija i ne prepušta laicima da oni nešto kreiraju i vode u pravom smislu. Dok je direktor bio Bratislav Gašić, 'broj dva' je bio Marko Parezanović i on je vodio službu", rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je nacionalni interes Srbije da ostane neutralna i da ne vodi tudje ratove, ni američke ni ruske, te da se ne priključuje sankcijama ne samo protiv Rusije, nego da nikada nikome ne uvede sankcije.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da su u Srbiji oni koji su bili "etablirani u vreme komunizma napravili tranziciju u globalizam".

Upitan zašto mu smeta komunizam, kojeg nema već decenijama, Gajić je odgovorio da "nije tačno da nema komunizma, jer je to mentalno stanje".

"Nikada se nismo razišli sa tom ideologijom i mentalitetom. Najveća krivica Slobodana Miloševića je što je produžio život tom režimu. Služba državne bezbednosti, takodje, ima savršen kontinuitet od 1945. godine, koji nije prekinut ni u jednom trenutku. Oni su na vlasti od 1945. i njima je svejedno koji su političari na vlasti", rekao je Gajić.

Gajić je dodao da "narod stalno očekuje da dobije nešto od vlade", što je posledica komunizma, koji je uništio preduzetnički i trgovački duh, a taj duh podrazumeva da od rada i znanja zavisi koliko će čovek napredovati u životu, a ne od toga ko je ministar i koja je stranka na vlasti.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.