AAA

POLITIKA | 15.11.2022 21:45 > 15.11 21:45

Aleksić: Poskupljenja ogromna, a Vučić oblači čečensku odoru

Potpredsednik Narodne stranke, Miroslav Aleksić, ocenio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, oblačenjem čečenske odore na današnjem sastanku sa zvaničnikom te ruske republike i "skupštinskim rijalitijem", pokušava da "zatrpa javnost" i skrene pažnju gradjana sa kako je rekao, ogromnih poskupljenja i velike krize.

Aleksić je ocenio da Vučić to radi jer "narod shvata da ga predsednik laže i vodi sumanutu ekonomsku politiku, dok su oni sve siromašniji".
"Danas je svaki gradjanin Srbije zadužen za 5.100 evra, a kada je SNS došao na vlast bio je zadužen za 2.100 evra. Sledeće godine taj dug će iznositi više od 6.000 evra. Narod će vraćati dug u evrima, a ne u procentima bruto društvenog proizvoda (BDP). Najveća prevara režima je da su važni procenti i odnos javnog duga i BDP", rekao je Aleksić televiziji N1.

Ocenio je da su se ulaskom opozicije u Skupštinu Srbije stvari "i te kako promenile", jer je po njegovim rečima, opozicija mnoge gradjane "suočila sa dešavanjima o kojima pre toga nisu znali ništa".

"Srbija je na ivici ekonomskog ponora. Promena vlasti je neminovna i dogodiće se vrlo brzo, brže nego što mnogi misle. Ovo je antinarodna vlast koja iskorišćava narod i samo gleda kako da ga prevari, jer su tako postavili sistem", rekao je šef poslanika Narodne stranke u Skupštini Srbije.

Aleksić je kazao da Narodna stranka vodi "prosrpsku politiku", da nije "ni proruska, ni antievropska, nego isključivo brine o interesima gradjana Srbije".

"Nije mi jasno da Zapad naseda na Vučićeve manipulacije dok se on punih deset godina iživljava nad narodom. Izgleda da je sada sateran u ćošak i obukao je čečensku odoru, što zaista ne priliču šefu države. Svi su se smejali Tomislavu Nikoliću kada je igrao beduinski ples i Maji Gojković kada je stavila hidžab", rekao je Aleksić.

Rekao je da je za Narodnu stranku Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i ocenio da bi bilo bolje da je Vučić poslušao predloge Narodne stranke za rešavanje problema Kosova i Metohije i ekonomskih problema.

"Saradjujemo sa svima za koje smo sigurni da su opozicija i da neće praviti dilove i dogovore sa režimom", rekao je Aleksić.

Aleksić koji se poljoprivrednom proizvodnjom bavi u Trsteniku, ocenio je da vlast "tek o poljoprivredi nema pojma" i ponovio da se Narodna stranka "apsolutno protivi" otvaranja rudnika litijuma u Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.