AAA

POLITIKA | 17.11.2022 17:20 > 17.11 17:24

Nacionalni konvent o Evropskoj uniji pozdravio skup u Beogradu o energetici Zapadnog Balkana

Savez udruženja Nacionalni konvent o Evropskoj uniji (NKEU) pozdravio je pozitivne pomake u regionalnoj saradnji i današnji skup u Beogradu "Mogućnosti ulaganja u obnovljive izvore energije na Zapadom Balkanu".

NKEU je u saopštenju istaklo da su razmatrali rezultate obnovljenog Berlinskog procesa i drugih inicijativa, pre svega napredak u realizaciji Zajedničkog regionalnog tržišta i sporazuma koji su zaključeni u okviru inicijative Otvoreni Balkan.
"Očekujemo da će se kroz Berlinski proces i druge regionalne inicijative podstaći nastavak reformi u oblasti demokratizacije, vladavine prava i pravedne energetske tranzicije, kao i rešavanje preostalih otvorenih pitanja. Nacionalni konvent će podsticati još snažniju ulogu civilnog društva u unapredjenju saradnje u regionu", stoji u saopštenju.

Istakli su da su sporazumi o medjusobnom priznavanju ličnih karata, univerzitetskih diploma i profesionalnih kvalifikacija, potpisani u okviru Berlinskog procesa, korak napred u regionalnoj saradnji, uz uverenje da će doprineti olakšanom kretanju ljudi, obrazovanju mladih, otvorenosti tržišta u regionu, ekonomskoj razmeni i drugim vrstama saradnje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.