AAA

POLITIKA | 18.11.2022 16:35 > 18.11 16:35

Dačić na konferenciji Frankofonije sa zvaničnicima Bugarske, Togoa i Južne Koreje

 Šef srpske diplomatije Ivica Dačić sastao se danas na marginama 43. Ministarske konferencije Frankofonije u Tunisu sa zvaničnicima Južne Koreje, Bugarske i Togoa o aktuelnoj političkoj situaciji i bilateralnim odnosima.

Dačić i viši sekretar predsednika Južne Koreje zadužen za strategiju budućnosti Jang Sung Min su razmenili stavove i viđenja aktuelnih političkih zbivanja na dva poluostrva, Balkanskom i Korejskom, saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dva sagovornika su se saglasila da je neophodno unaprediti međusobno tradicionalne dobre bilateralne odnose kroz realizaciju više zajedničkih projekata, ali i korejske investicije u Srbiju.Dačić i ministar spoljnih poslova Togoa Robert Disej su podsetili na tradiciju saradnje između dve zemlje, koja je uspostavljena još tokom procesa dekolonizacije i borbe za nezavisnost Togoa.
Takođe su razmenili stavove o aktuelnoj političkoj situaciji u Evropi i Africi, te izrazili očekivanja da se buduća saradnja unapredi kroz povećanu aktivnost u bilateralnim odnosima, ali i kroz saradnju i podršku u multilateralnim organizacijama, navodi se u saopštenju.

Dačić je u Đerbi razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Bugarske Nikolajem Milkovom i izrazio nadu da će se intenzivna saradnja nastaviti u narednom periodu, o čemu su dvojica kolega razgovarala i prilikom nedavne posete šefa srpske diplomatije Sofiji.

Zajednički je ocenjeno da je relativno visok stepen podudarnosti političkih stavova dve države primer uspešne saradnje kroz aktivnosti i projekte različitih regionalnih i međunarodnih organizacija, poput Frankofonije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.