AAA

POLITIKA | 18.11.2022 17:25 > 18.11 17:25

Zajedno: Jeftine manipulacije poslanika SNS sednicom Odbora za zaštitu životne sredine


 Stranka Zajedno saopštila je danas da članovi skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine iz Srpske napredne stranke (SNS) pokušavaju da zakažu sednicu tog tela u Beogradu, iako je ona već zakazana za 25. novembar u Loznici.

U saopštenju su podsetili da je predsednik Odbora Aleksandar Jovanović Ćuta već zakazao tu sednicu, te poslanike SNS otpužili za "jeftine manipulacije " i "šibicarske trikove".

Dodali su da je sednica Obdora, "pre tri dana" zakazana "na mestu planiranog rudnika Rio Tinto" i da su prisustvo potvrdili "mnogi profesori, ekolozi, aktivisti i organizacije", kao i resorna ministarka Irena Vujović.
Optužili su članove Odbora iz SNS da "jeftinim mahinacijama" pokušavaju da pobegnu od, kako su naveli, izjašnjavanja pred građanima da li su za ili protiv projekta "Jadar" i Rio Tinta".

Stranka Zajedno smatrada poslanici SNS "pribegavaju šibicarskim trikovima" a da bi, kako su naveli, " pobegli od odgovornosti i pokušali da obesmisle rad institucija koje postoje u korist građana Srbije".

U saopštenju su naveli da je Jovanović kazao da će sednica biti u Loznici, kako je i zakazano.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.