AAA

POLITIKA | 23.11.2022 12:15 > 23.11 12:33

Jovanović Ćuta: Održaćemo skupštinski Odbor za zaštitu životne sredine u Loznici uprkos opstrukciji

Predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta  rekao je danas da će se sednice koju je zakazao za petak u Loznici održati uprkos "opstukcije" vladajuće većine.

Poručio je predsedniku Skupštine Srbine Vladimiru Orliću, iz Srpske napredne stranke (SNS), da ga smene ako žele jer neće odstupiti od svog stava da se sednice održavaju "tamo gde gradjani imaju problema". "Zakazao sam sednicu Odbora za petak u Loznici. Orlić ima problem sa tim, tako da su mi uputili zahtev da istog dana sat ranije zakažem sednicu, ja sam odgovorio da se to kosi sa zakonima fizike", rekao je Jovanović, kopredsednik stranke Zajedno, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

On je rekao da će "ovde (u Skupštini) SNS imati svoju priču", odnosno Odbor za zaštitu životne sredine, a da će se sednica Odbora koju je uredno zakazao održati u Loznici.
Kako je naglasio, on je na sednicu Odbora pozvao meštane Gornjih Nedeljica i predstavnike Kreni-promeni, ali se vlast "plaši susreta sa ljudima koji imaju problema, i beži od istine".

Opozicioni poslanik Radomir Lazović je rekao da je opozicija upozoravala da vlast nije odustala od iskopavanja litijuma, nego da je takav privid stvarala uoči izbora.

Vujadinović (SNS): Sednica Odbora za zaštitu životne sredine u Skupštini, u Loznici tribina

Zamenik predsednika skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Milimir Vujadinović, iz Srpske napredne stranke (SNS), rekao je danas da će se sednica odbora održati u petak, u Skupštini Srbiji, a da je sednica koju je zakazao predsednik tog odbora Aleksandar Jovanović Ćuta o Rio Tintu, samo "tribina".

"Sednicu u Skupštini Srbije zakazuje većina članova Odbora. Ne dozvoljavamo da se od rada ovog tela pravi šarada i gazi ugled države", rekao je Vujadinović, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Nju je održao neposredno posle Jovanovićeve konferencije za novinare na tom istom mestu. Jovanović Ćuta je tada rekao da će se ranije zakazana sednica Odbora, za petak u Loznici, održati uprkos "opstrukciji" vlasti.

Vujadinovć je rekao da su poslanici vladajuće većine, članovi Odbora, pristali na mesto koje je Jovanović odredio za sednicu, njenu temu. Kazao je da je Jovanović pozvao i organizaciju SEOS, mada je ona registrovana samo na "fejsbuku".

Prema Vujadinovićevim rečima, na sednice je moguće, sem stručne javnosti, pozvati i nevladine organizacije, ali ako je to odluka većine, dok je, kako je naveo, Jovanović pozive uputio bez konsulacija sa njom.

Na novinarsko pitanje šta je sa eksploatacijom litujuma, jer predsednik Srbije Aleksadnar Vučić kazao da je to propuštena šansa, Vujadinović je naveo da je ta tema odlukom vlade "zatvorena i ugašena".

"Vidite koliko smo mi iz SNS politički široki i konstruktivni kad prihvatamo da na sednici bude tema o Rio Tintu mada je to protiv logike, jer je već odlučeno protiv eksploatacije litijuma", rekao je Vujadinović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.