AAA

POLITIKA | 24.11.2022 10:10 > 24.11 10:38

Zdrava Srbija pozvala Orlića da raspiše lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova

Stranka Zdrava Srbija pozvala je danas predsednika Skupštine Srbije Vladimira Orlića da "spasi obraz vlasti" i da odmah raspiše lokalne izbore u četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Lider Zdrave Srbije Milan Stamatović naveo je u pisanoj izjavi da predsednik parlamenta "ustavnu obavezu" da raspiše lokalne izbore u, kako je rekao, svih četrdesetak opština na Kosovu i Metohiji.

"Poražavajuće je da se bivša predsednica parlamenta Maja Gojković 2016. godine oglušila čak i na peticiju 20.000 Srba sa Kosova i Metohije koji su od nje tražili da raspiše izbore i na Kosovu i Metohiji a ne samo u takozvanoj užoj Srbiji", naveo je Stamatović a prenela Zdrava Srbija.

Ocenio je da se raspisivanje i održavanje lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji "ne može prepuštati institucijama samoproglašene države Kosovo samo zato što je neko, brutalno kršeći Ustav Srbije, parafirao član 11 Briselskog sporazuma u kom piše da se opštinski izbori u severnim srpskim opštinama organizuju 'u skladu sa kosovskim zakonima' ".

"Kosovo i Metohija se ne smeju tretirati kao 'inostranstvo' Srbije i raspisivanjem izbora, Vladimir Orlić ima poslednju šansu da spasi obraz ovoj vlasti, naveo je lider Zdrave Srbije i podsetio na slučaj Krstimira Pantića koji je 2013. odbio da preuzme funkciju gradonačelnika Kosovske Mitrovice "jer je uslov za to bio da položi zakletvu Hašimu Tačiju".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.