AAA

POLITIKA | 28.11.2022 22:55 > 28.11 22:55

Vučić: I dalje se kajem zbog litijuma, protesti upropastili državu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se i dalje kaje što je doneo odluku da Srbija odustane od iskopavanja litijuma i da je "ispao najgluplji predsednik na svetu".

Vučić je za TV Pink, komentarišući protest ekoloških aktivista ispred zgrade Vlade Srbije, rekao da vlada nije donela nikakvu odluku, već je o svemu odlučivao on sam.
"Ne razumem zašto su protestovali ispred vlade. Kad protestuju treba da protestuju ispred predsedništva a ja ću da im se obratim i da im lepo kažem ljudi vi uništavate zemlju. Cena je danas 82.500 dolara po toni litijuma, sa ovim rezervama to je 100 milijardi, jer razumete šta radite Jadru, Osečini, Valjevu i celom Podrinju", rekao je Vučić.

On je ponovio da Zidjin "drži Bor" u kojem je prosečna plata 801 evro, u dinarskoj protivvrednosti.

Istakao je da bi od iskopavanja litijuma Loznici pripalo pet milijardi evra i da bi to bilo najbolje za zemlju, ali da su gradjani poverovali u teorije zavere, a da su vodje protesta "plaćale strane fondacije".

"Kolovodje su primale novac i uništile zemlju zajedno sa nama koji bili glupi i naivni da prihvatimo taj bezobrazluk u tu 'silu' koja je umislila da može sve, i gorko se kajem zbog toga", rekao je Vučić.

On je više puta pomenuo "aferu Jovanjica" ponavljajući da je reč o "lažnoj aferi" i da su o njemu tabloidi pisali razne laži u vezi sa trgovinom droge o kojoj on ništa nije znao.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.