AAA

POLITIKA | 30.11.2022 15:55 > 30.11 15:59

Uzlet zrenjaninskog PUPS - Solidarnost i pravda: Izabrano novo rukovodstvo


Solidarnost i jedinstvo su preduslov za rešavanje svih problema, pa je Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera (PUPS) Solidarnost i pravda rešena da aktivno učestvuje i istraje u odbrani ključnih nacionalnih i državnih interesa Srbije, rekao je danas u Zrenjaninu lider te partije Milan Krkobabić.

"Ovde, u srednjem Banatu, imamo obavezu da egzistencija i lično dostojanstvo penzionera, poljoprivrednika i proletera budu osiguran i da sredine u kojoj žive, gradske i seoske, budu poželjno mesto za život", rekao je Krkobabić na Izbornoj skupštini Gradskog odbora PUPS Solidarnost i pravda, jednog od 129 gradskih i opštinskih odbora partije u Srbiji.
Sedamdeset delegata Izborne skupštine iz svih mesnih odbora sa teritorije grada Zrenjanina jednoglasno su ponovo za predsednika gradskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda izabrali Slavka Šućurevića, koordinatora u izvršnom odboru partije.
"PUPS – Solidarnost i pravda aktivno radi na kadrovskom i organizacionom jačanju, ali i punoj akcionoj osposobljenosti da se realizuju osnovni programski ciljevi, ali i da se spremno dočekaju predstojeći izbori na svim nivoima", rekao je Šućurević.

Dodao je da je osveženo članstvo i nastavljena borba na lokalu za besplatni gradski prevoz, klubove za starije, dodatne aktivnosti za penzionere i pogodnosti za seljane.

"Naročit akcenat stavio bih na promovisanje vrednosti naše partije, a to su solidarnost i pravda, kojoj bih dodao i toleranciju. Smatram da su ključne za današnje društvo u kome živimo a da ih, iako su svakom čoveku potrebne, nema u dovoljnoj meri", rekao je Šućurević.

Na skupu je posebno istaknuto da se, odlukom države od januara 2023. godine, penzije prate plate, 17 godina od osnivanja, ostvaruje osnovni vrednosni stav PUPS-a Solidarnost i pravda "čuveno Tri P". Time se, kako su rekli, omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS Solidarnost i pravda snažno se zalaže, kako su rekli, za predlog Krkobabića o uvodjenju socijalnih garantovanih penzija od najmanje 100 evra.

Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi, kako su naveli, namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu, niti bilo koji drugi vid prihoda.

Medju njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi, kako su ocenili, potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima, dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvodjenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

PUPS– Solidarnost i pravda nastavlja, kako su istakli, zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obradjuju.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Za potpredsednikeovog Gradskog odbora danas su izabrani Mila Tešin, Žarko Pandurov i Nedeljko Bjelić. Na istoj sednici izabrano je 10 članova stalnog sastava ovog Gradskog odbora, predsednik Nadzornog odbora, kao predsednik Disciplinske komisije.

Skupu se u ime koalicionog partnera obratio poverenik Gradskog odbora SNS-a, gradonačelnik Grada Zrenjanina Simo Salapura.

"Programski ciljevi naših partija su slični i to je platforma za našu plodonosnu i prijateljsku saradnju u prethodnom i siguran sam da će ona ostati takva i u narednom periodu. Svi programi za poboljšanje uslova života i rada stanovnika grada Zrenjanina i naših sela realizuju se uz značajnu podršku, nesebičnu saradnju i energiju članova PUPS Solidarnost i pravda i zadovoljstvo mi je da to istaknem", rekao je Salapura.

Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednici partije: predsednik poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda u Narodnoj skupštini Stefan Krkobabić, predsednik pokrajinskog odbora te stranke Miroslav Španović, narodni poslanik Dragan Marković Markoni, potpredsednici izvršnog odbora Dragan Stanojević i Profir Rančić.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.