AAA

POLITIKA | 01.12.2022 17:05 > 01.12 17:05

PSG: Imenovanje Vulina na čelo BIA je kadrovsko rešenje SNS koje uništava institucije

 Pokret slobodnih gradjana (PSG) ocenio je danas da je imenovanje Aleksandra Vulina na čelo Bezbednosno informativne agencije (BIA) još jedno kadrovsko rešenje Srpske napredne stranke (SNS) koje uništava institucije Srbije.

PSG je u saopštenju naveo da će to "imenovanje potpuno zaustaviti" saradnju BIA sa bezbednosnim agencijama država EU i SAD i da će, kako su dodali, doprineti dodatnoj izolaciji Srbije.
Iz tog pokreta su ukazali da Vulin "otvoreno zastupa proputinovske stavove" i da je "jedini ministar neke evropske države koji je bio u Moskvi nakon početka agresije na Ukrajinu", te ocenili da to "određuje Srbiju kao jedinu saveznicu Rusije u Evropi".

Ocenili su da tim imenovanjem vlast pokazuje da joj nije stalo do bezbednosti građana, već da, kako su ukazali, želi da pokaže kako će BIA služiti "za prikrivanje zaštićenih kriminalaca i prisluškivanje političkih protivnika".
Naveli su da je Vulin "kao ministar policije imao zadatak da proizvodi nestabilnost u regionu, vređa Hrvate, Albance i Bošnjake i obračunava se sa građanskim opcijama", te dodali da "sada prelazi na funkciju sa koje će biti direktna pretnja građanima koji su protiv režima Aleksandra Vučića".

Beogradski mediji preneli su da je Vlada Srbije imenovala Vulina za direktora BIA.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.