AAA

POLITIKA | 02.12.2022 14:05 > 02.12 14:09

Zajedno: Imenovanje Vulina za direktora BIA stavljanje na kocku budućnosti gradjana Srbije

Stranka Zajedno ocenila je danas da bi imenovanje Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), kako su najavili mediji, "stavilo na kocku budućnost svake gradjanke i gradjanina Srbije".

U saopštenju su naveli da bi vlast time "najvažniju bezbednosnu instutuciju predala u ruke deklarisanom neprijatelju EU, kojoj se i dan danas pridružujemo, i SAD, koje imaju najveću moć da zaštite naše gradjane na Kosovu i Metohiji".
"Evropski parlament označio je Rusiju kao terorističku državu, a odluke i delovanja predsednika, vlade i parlamenta ove zemlje kao akte terorizma. Aleksandar Vulin se, kao državni zvaničnik, jasno izjasnio da je za prekid pridruživanja EU i za zaokret državne politike ka uspostavljanju formalnog političkog saveza sa Rusijom", naveli su iz stranke Zajedno.

Ocenili su da Srbija treba da "izadje sa svojom vizijom Zapadnog Balkana u 21. veku, kao regiona mira i prosperiteta za više od 20 miliona ljudi koji ovde žive, a ne da njena bezbednost bude gurnuta u ruke ljudima koji imaju redovne izlive ljubavi prema silama koje ugrožavaju svetski mir i koje prete čovečanstvu uništenjem, upotrebom nuklearnog oružja".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.