AAA

POLITIKA | 07.12.2022 14:20 > 07.12 14:24

NADA podnela amandmane na budžet iz oblasti poljoprivrede (VIDEO)

Poslanička grupa koalicije NADA (Novi DSS, POKS) uputila je amandmane na Predlog zakona o budžetu za 2023. godinu iz više oblasti, a najviše iz poljoprivrede, kojima je predložila da se znatno poveća iznos u budžetu za elektrifikaciju sistema za navodnjavanje zbog mogućih suša, saopšteno je danas.

Električna energija je, kako je navedeno, najjeftiniji energent, neophodam za navodnjavanje, jer su troškovi enormni kada se troše naftni derivati.

"Tražimo povećanje sredstava od Uprave za agrarna plaćanja, barem onoliko koliko je potrebno za isplatu duga države prema poljoprivrednim gazdinstvima u ovom momentu za neisplaćene subvencije", navedeno je u saopštenju.
NADA traži i veća izdvajanja za povećanja i ukrupljavanja poljoprivrednih površina i podsticajima lokalnim zajednicama za sprovodjenje komasacija i arondacija, a u cilju povećavanja produktivnosti, racionalnosti i efikasnosti u poljoprivredi i boljoj i efikasnijoj primeni sistema za navodnjavanje i racionalnijoj primeni poljoprivredne tehnike.

Veća izdvajanja NADA traži i za ugrožene grupe proizvodjača industrijskog bilja, posebno soje i šećerne repe i proizvodjačima mleka.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.