AAA

POLITIKA | 08.12.2022 18:25

Izabran novi gradski odbor PUPS - Solidarnost i pravda u Novom Sadu

  • FOTO: PUPS -Solidarnost i pravda
  • FOTO: PUPS -Solidarnost i pravda
  • FOTO: PUPS -Solidarnost i pravda
  • FOTO: PUPS -Solidarnost i pravda

Izborna skupština gradskog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS) Solidarnost i pravda Novi Sad održana je danas u skupštini tog grada, a za predsednika je ponovo izabran Radomir Milenković.

"PUPS je, bez ikakve sumnje, sigurna uzdanica za pristojne ljude Novog Sada, pouzdan borac za poboljšanje kvaliteta života penzionera, ali i svih socijalno ugroženih grupa", izjavio je Milenković, a prenela stranka u saopštenju.
On je dodao da PUPS Solidarnost i pravda nastavlja svoju politiku koja je usmerena, pre svega, na bolji statusni i materijalni položaj svih penzionera, poljoprivrednika i zaposlenih.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Djurić kazao je da saradnja sa PUPS Solidarnost i pravda čini Novi Sad "izuzetno prihvatljivim mestom za život najstarijih ali i najmladjih".

"Naša saradnja nije deklarativna, ona je suštinska, bazira se na uzajamnom poštovanju i zajedničkoj rešenosti da iz dana u dan poboljšavamo kvalitet života građana Novog Sada", naveo je Djurić.

Predsednik pokrajinskog odbora partije i poslanik u pokrajinskoj vladi Miroslav Španović rekao je da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav partije "poznat kao Tri P" čime se, kako tvrdi, omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Španović je istakao da se PUPS Solidarnost i pravda zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvodjenju tzv. socijalnih garantovanih penzija od najmanje 100 evra.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.