AAA

POLITIKA | 25.01.2023 13:25 > 25.01 13:28

Odbornik Ujedinjenih traži od Šapića da zaštiti radnike GSP i imovinu grada Beograda

Potpredsednik sindikata "Sloga" i odbornik Odborničke grupe Ujedinjeni, Pavle Heđeši je zatražio od gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da odmah preduzme sve potrebne mere da zaštiti vozače GSP na svojim radnim mestima, kao i imovinu grada Beograda.

U saopštenju je naveo da brutalan oblik nasilja koje preti da preraste u epidemiju, potvrđuje i događaj jutros oko četiri sata u Beogradu kada su pretučena dva vozača tramvaja, vozač autobusa koji je krenuo na posao i otpravnik na okretnici u Paunovoj ulici koji je uboden nožem.

"Događaju je predhodilo oštećivanje vozila od strane grupe mladića koja je ispisivala grafite po tramvajima, na šta je otpravnik kao odgovorno i savesno lice reagovao. Za rešavanje ovog problema potrebne su kordinisane akcije tužilaštva, policije i Grada, a na kraju i sudova koji će huliganima i nasilnicima izricati adekvatne kaznene mere", naveo je Heđeši.
Istakao je da je, prema podacima koje ima, od početka godine više od 10 vozača povređeno, 12 vozila oštećeno, a da je samo tokom 2022. godine izvršeno preko 170 napada.

MUP: Uhapšeni napadači na vozače GSP na Banjici

Pripadnici beogradske policije uhapsili su tri napadača na vozače Graskog saobraćajnog preduzeća jutros rano na okretnici tramvaja na Banjici.

Kako je saopšteno iz MUP-a uhapšeni su V. К. (20), N. К. (28) i L. M. (29) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Oni se sumnjiče da su jutros u Paunovoj ulici na Banjici, nakon što su upozoreni da ne crtaju sprejom po tramvajima, najpre nožem povredili otpravnika tramvaja i potom rukama i nogama zadali više udaraca dvojici vozača.

Povređeni su zbrinuti u Urgentnom centru, gde su im konstatovane lake telesne povrede.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.