AAA

POLITIKA | 25.01.2023 17:35 > 25.01 18:07

Stefan Krkobabić (PUPS) u Beogradu : Da Stari grad ostane večno mlad

 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media
 • Foto: Univerzum HD Media

Potpredsednik PUPS solidarnost i pravda Stefan Krkobabić rekao je u Beogradu da svi sugradjani a pre svega najstariji u toj partiji imaju prave i posveće prijatelje.

On je na izbornoj skupštini opštinskog odbora Stari grad kazao da će ta stranka nastojati da zažive novi dnevni centri za boravak najstarijih, a da geronto služba bude dostupnija i efikasnija, saopštio je PUPS.
"I nikada ne smemo da zaboravimo na njihovo lično i porodično dostojanstvo, kao najveću vrednost ove stare gradske opštine", rekao je Krkobabić

Dodao je da će im mladi aktivisti PUPS-a uvek biti "pri ruci", navodi se u saopštenju

"Da duh Starog grada ostane večno mlad!" poručio je Krkobabić

Za predsednika Opštinskog odbora Stari grad izabran je Milan Čukić, a za potpredsednika Marko Barišić.

Čukić je kazao da će aktivisti PUPS-a biti izuzetno posvećeni, te da će priticati u pomoć najstarijima kad god to bude neophodno

"Tu smo da im pomognemo u snabdevanju hranom, lekovima, kada vremenske prilike to budu zahtevale, da popričamo sa njima", kazao je on.

Prema njegovi rečima, brinuće i da liftovi rade a da krovovi ne prokišnjavaju, a da električne instalacije i fasade budu dovedene u ispravno stanje.

U saopštenju je navedeno da je na skupu poručeno da , odlukom države, od januara 2023. penzije prate plate, čime se ostvaruje osnovni vrednosni stav PUPS-a poznat kao Tri P,

Time se, kako je navedeno, omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Dodaje se i da se PUPS Solidarnost i pravda snažno zalaže za predlog lidera Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih garantovanih penzija od najmanje 100 evra.

Taj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti drugi vid prihoda.

Navedeno je i da je neđu njima najveći broj žena sa sela, "ali i ne tako mali broj onih u gradskim sredinama".

Ovakav vid davanja, smatra PUPS, bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom životnog veka dale, radeći u domaćinstvima.

Navedeno je i da se borba za radnike nastavlja pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost.

To se radi, kako je ukazano, da bi domaći radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Na istoj sednici, u prepunoj sali Kolarčeve zadružbine.izabrani su članovi stalnog sastava Opštinskog odbora, članovi Nadzornog odbora i disciplinske komisije, kao i sekretar.

Skupu su prisustvovali predsednica Gradske organizacije penzionera Beograda Ružica Belanović, i potpredsednik PUPS Solidarnost i pravda Vladan Đukić.

Bili su prisutni i predsednik Izvršnog odbora stranke Ilo Mihajlovski, potpredsednici Izvršnog odbra Profir Rančić i Dragan Stanojević i članovi Dragan Tešić, Mira Jovanović, Snežana Petrović i Slobodan Rebić.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.